AGENDA

IUPUI Faculty Council (IFC)

Tuesday, September 1, 2015 / 3:00 – 5:00 p.m. / CE Theater

I.	3:00 p.m.	Welcome and Call to Order Ed Berbari, IUPUI Faculty Vice President, eberbari@iupui.edu
II.		Adoption of the Agenda as the Order of Business for the Day
III.		[Action Item] Approval of the IFC April 7, 2015, Minutes Attachment: http://www.iupui.edu/~fcouncil/minutes/2014-15/minutes/4-7-15.pdf
IV.		Memorial Resolution for Dolores Cikrit <u>Circular 2015-07</u> : Memorial Resolution for Dolores Cikrit (School of Medicine)
V.	3:05 p.m. 10 minutes	Updates / Remarks from the Chancellor Nasser Paydar, Indiana University Executive Vice President and Chancellor of IUPUI, paydar@iupui.edu
VI.	3:15 p.m. 10 minutes	[Information Item] Domestic Partner Benefits John Whelan, Associate Vice President for University Human Resources, whelanj@iu.edu
VII.	3:25 p.m. 10 minutes	Updates / Remarks from the IFC President Marianne Wokeck, President, IUPUI Faculty Council, mwokeck@iupui.edu
VIII.	3:35 p.m. 5 minutes	[First Read] Slate of Nominees for At-Large Representatives to the IUPUI Promotion and Tenure Committee L. Jack Windsor, Chair, Nominations Committee, ljwindso@iupui.edu The election will take place at the October 13, IFC Meeting. You must be present to vote. (Slate on the reverse side.)
IX.	3:40 p.m. 20 minutes	[Information Item] Campus Diversity Plan Karen Dace, Vice Chancellor for Diversity, Equity, and Inclusion, kdace@iupui.edu
х.	4:00 p.m. 10 minutes	[Information Item] Bicentennial Campaign for IU Dee Metaj, Vice President for Development-Indianapolis, IU Foundation, dmetaj@iupui.edu
XI.	4:10 p.m. 10 minutes	[Information Item] IUPUI Event Services Nancy Wright, Director, nawright@iupui.edu
XII.	4:20 p.m. 10 minutes	[Information Item] Sabbatical Leaves Report Melissa Lavitt, Senior Associate Vice Chancellor for Academic Affairs, mlavitt@iupui.edu
XIII.	4:30 p.m. 5 minutes	Call for IFC or UFC Standing Committee Reports
XIV.	4:35 p.m. 10 minutes	Question / Answer Period * Ed Berbari *Faculty who are not members of the Faculty Council and who wish to address questions to Chancellor Paydar or President Wokeck should submit their questions to the Faculty Council Office (klee2@iupui.edu).
XV.	4:45 p.m. 5 minutes	Unfinished Business Ed Berbari
XVI.	4:50 p.m. 5 minutes	New Business ** Ed Berbari ** To submit items for consideration under New Business, contact the Faculty Council Office at least 24 hours before the meeting (klee2@iupui.edu).

XVII.	4:55 p.m. 5 minutes	Report from the IUPUI Staff Council Jim Klenner, President, jklenner@iupui.edu
XVIII.	5:00 p.m.	Final Remarks and Adjournment Next Meeting: October 13, 2015, 3:00 p.m., Place TBA

Administrative Review Summaries:

Jay Gladden, Dean, School of Physical Education and Tourism Management
Jane Luzar, Founding Dean, Honors College
Marwan Wafa, IUPU Columbus Vice Chancellor and Dean

IUPUI Faculty Council: Slate for At-Large Representatives to the IUPUI Promotion and Tenure Committee

Term: One representative for a two-year term replacing Rick Ward (retired) through 2017. One representative for a three-year term through 2018.

Abonour	Rafat	TEN	FT1	IN-MED	IN-MDEP
Fisher	Thomas	TEN	FT1	IN-AHLT	IN-AHLT
Georgiadis	Millie	TEN	FT1	IN-MED	IN-BIOM
Pavalko	Fredrick	TEN	FT1	IN-MED	IN-PBIO
Rees	Fred	TEN	FT1	IN-ENGT	IN-MUS
Schultz	Jane	TEN	FT1	IN-LART	IN-ENG